Bendruomenių kultūrinė šventė – sąskrydis „TAI MES!”

Lapkričio 28 d. Kėdainių arenoje vyko nacionalinė bendruomenių šventė – sąskrydis „Tai mes!“. Tai tarsi įvadas į 2016 – uosius, kurie yra paskelbti bendruomenių metais, bei užbaigimas senųjų 2015 – tųjų etnografinių regionų metų.

Į sąskrydį susirinko apie 2500 bendruomenių atstovų. Šventė prasidėjo regionų eisena. Sveikinimo žodį tarė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius, UAB „Žinių radijas“ generalinis direktorius Danas Arlauskas.

Smagu, jog šioje šventėje dalyvavo gausus būrys Pagėgių savivaldybės bendruomenių. Turėjome unikalią galimybę sudalyvauti fiksuojant naują rekordą – masiškiausią liaudies dainų popuri atlikimą. Buvo renkamas gražiausias tautinis kostiumas. Komisijos nariai įžymūs ir žinomi žmonės, tokie kaip istorikas Alfredas Bumblauskas, publicistas Rimvydas Valatka ir kiti.

Vyko bendruomenių pirmininkų kontaktų mugė, kurioje labai aktyviai kontaktais dalinosi Vilkyškių bendruomenės pirmininkė Laura Grodeckienė.

Netrūko ir įvairių smagių sporto rungčių. „Sumo“ rungtyje nebuvo lygių Stoniškių bendruomenės narei Linai Grublienei, kuri priešininkes už linijos išmetinėjo, kaip muses iš barščių.

Sąskrydyje vyko ne tik sporto, bet ir „proto mankšta“ – intelektualus žaidimas, kurio laimėtoju tapo Stoniškių bendruomenės narys Vaclovas Barkauskas.

Viso renginio metu galėjai lankyti meno darbų parodą „Aktualioji kultūra“, kurioje buvo galima įsigyti patikusį darbą, pabendrauti su autoriumi.

Šventės kulminacija – finalinis koncertas, kurio metu koncertavo Kėdainių ir Alytaus chorai, šoko jaunimo modernaus ir liaudies šokio kolektyvai. Klasikinės muzikos mylėtojų ausis pasiekė svajingi akordeonistų ir smuikelio muzikos garsai.

Už smagią ir prasmingą kelionę autobusu dėkojame Pagėgių savivaldybės merui Virginijui Komskiui, vicemerui Sigitui Stoniui, administracijos direktorei Dainorai Butvydienei.

Nuoširdus ačiū VVG pirmininkui Edmundui Inciui, kuris gavęs informaciją, pasitaręs su savivaldybės vadovais, valdybos nariais, bendruomenių pirmininkais subūrė 44 bendruomenininkų komandą kelionei į Kėdainius.

Dėkui visiems bendruomenių pirmininkams, bendruomenių nariams ir visiems Pagėgių krašto žmonėms dalyvaujantiems savo krašto gyvenime ir puoselėjantiems jį.

 Informaciją parengė VVG „Pagėgių kraštas“

Nuotraukų autoriai: Leonas Mišeikis, Sigitas Stonys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *